mami alvászavar

Hogyan tudod megszüntetni az alvászavart?
Gyakorlati és praktikus tanácsokat , egyszerű technikákat adok a kezedbe, hogy megszűnjön az alvászavarod.
Kérdezz, fejtsd ki a véleményed!

Friss topikok

2008.10.24. 00:30 mamijolalszik

Mikor kelj fel, hogy pihenten ébredj?

Magyarósi Csaba tollából érdekes írást olvastam. A lényege, hogy feltaláltak egy speciális  ébresztőórát, ami akkor ébreszti fel az embert, amikor a legközelebb van az éberséghez. Ezt az eszközt használva állítólag kipihenten ébredünk. Hogyan tudja ez az óra mikor kell felébresztenie?

Csodaketyere?

A vekkerhez tartozik 2 karszalag, amibe érzékelőt helyeztek. Ezek az érzékelők figyelik a mozgásunkat, és a jelek alapján az óra érzékeli azt, mikor szenderedtünk el, tudja, mikor vagyunk ébren, és azt is, hogy mikor Mikor kelj fel, hogy pihenten ébredj?  ébredünk fel a legkönyebben. Honnan? Hogyan? Hát azért, mert változnak az alvási szakaszaink. A mikéntekről itt olvashatsz bővebben: http://mamijolalszik.blog.hu/2008/w33/

Magyarósi Csaba egy hétig tesztelte a vekkert, és azt írta, hogy pár nap alatt kipihentebb volt, mint korábban, holott kevesebbet aludt, mert az óra a beállított időt megelőző fél órában már keresi a REM-fázist, és ébreszt, amikor kell, de sohasem később. "...megesett, -írja-, hogy fél órával, de 15 perccel szinte mindig korábban ébresztett az óra, mint egy hagyományos. Ennek ellenére könnyebben másztam ki az ágyból, mint máskor.."

A dolog két szépséghibája hogy a csodaóra 50.000 magyar forintot kóstál, másrészt bár két karszalagot adnak hozzá, de akinek előbb kell felébrednie, azt dallammal kelti, nem rezgéssel, így óhatatlan, hogy a társa is felébredjen a hangra.

Itt olvashatod el az egész cikket: http://index.hu/tech/hardver/shtb080901/

 

Van köztetek, aki kipróbálta? Mi a véleménye?

3 komment

Címkék: alvás alvászavar ébredés


A bejegyzés trackback címe:

https://mamijolalszik.blog.hu/api/trackback/id/tr91729146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FreeChoice Magazin · http://freechoismagazine.blogspot.com/ 2008.10.30. 21:04:32

;(

Mónika,

A link halott! sajna, nézz rá kérlek, és jövök a ketyere okosságokért na meg az olvasók tapasztalataiért!

FCM

mamijolalszik 2008.11.02. 00:28:23

Köszönöm az észrevételt!

Javítottam!

FreeChioce Magazin · http://freechoismagazine.blogspot.com/ 2008.11.02. 15:03:47

REMek! :)))

Azt hiszem egy próbát megérne! ;)
süti beállítások módosítása