mami alvászavar

Hogyan tudod megszüntetni az alvászavart?
Gyakorlati és praktikus tanácsokat , egyszerű technikákat adok a kezedbe, hogy megszűnjön az alvászavarod.
Kérdezz, fejtsd ki a véleményed!

Friss topikok

2008.11.11. 12:33 mamijolalszik

Tudod, hogyan szüntesd meg az álmatlanságod?

                                           Kipróbáltál már számtalan praktikát, és nem segített. Továbbra sem tudsz jól aludni. Szedtél gyenge altatókat, aztán olvastál egy cikket, és rájöttél, hogy nem szabad ezt az utat folytatni, mert még a gyenge nyugtatók, altatók is függőséghez vezethetnek. Az Alvászavarra javasolt gyógyteák – ideig-óráig hatásosak, de ahogy bonyolódik az élethelyzet, úgy a tea nem tud segíteni. Próbáltál agykontrollt, részleges eredménnyel. Kipróbáltad az autogén tréninget, szépen haladtál, de nem volt mélyreható a változás. Álomtalanság ellen minden eddigi tipp csődöt mondott. Mi akkor a megoldás? Létezik megoldás alvászavarra?

 
 
A múltkor elmentem egy tanfolyamra, mert olyan különböző gyógyulásokról számolt be a barátnőm, hogy gondoltam,  megnézem a saját szememmel, ki lehet ez a csodálatos nő, akit annyira dicsért. Sugárzó, jó kedélyű, gömbölyded nő nyitott ajtót. Grebenár Zsuzsa – mondta mosolyogva. A kézfogásában, a mosolyában volt valami, amitől rögtön olyan érzésem volt, mintha a nagynénémhez mentem volna kávézni. A szobában heten vagy nyolcan voltunk. Az volt számomra a legmegkapóbb, hogy bár 4 órás volt a tanfolyam,  mégis  mindenkivel egyénileg foglalkozott, és nem patikamérlegen adta át a tudását, hanem bőségesen ontotta magából a tananyagot. 4 óra alatt annyit tanultam, mintha 5 küldönböző 2 napos tréningre mentem volna el!!!!
 
De mi is ez az egyszerű, kipróbált, szuper hatékony módszer?
 
Érzelmi Felszabadítási Technika
 
A hagyományos orvoslás a tüneteket kezeli. Az okok rendszerint rejtve maradnak a gyógyító orvosok előtt. Számtalan kis apró részletre szedik szét az embert, általában csak a bizonyos beteg testrésszel, szervvel vagy tünettel foglalkoznak. Legtöbbször gyógyszert írnak fel. Vagy műtenek. Vagy a kettő kombinációját javallják. Én nem ezt az utat járom – hacsak tehetem. Azt gondolom, minden betegségnek, minden tünetnek mélyebb, rendszerint érzelmi oka van.
- Te hogyan látod ezt a kérdést? – kérdezem Grebenár Zsuzsától.
- Minden, mindennel összefügg – mondja. Minden öngyógyító módszer, legyen az az NLP, az agykontroll, az akupresszúra, a belső utazás, a bach virágterápia vagy a színterápia, - hosszan folytathatnánk még a sort -, végső soron ugyanarról szól. Ahogy a hegycsúcsra 360 fokról lehet feljutni, úgy az öngyógyításhoz is, a probléma megoldáshoz is számtalan út vezet. De ezek végső soron egy csúcsban találkoznak.
- Te biztosan tudod, mert a barátnőm mesélte, hogy 105 tanfolyamot végeztél az elmúlt 20 évben.
- 108-at – kuncog Zsuzsa. 108 különböző módszert tanultam meg, és jó néhányat alkalmazok is a pácienseim segítésére. Úgyhogy biztos vagyok abban, amit állítok. Mind közül a kedvencem az ÉFT, mert annyira hatékony, mint semelyik másik.
- Mit tud az ÉFT, amit más nem?
- Az ÉFT tulajdonképpen egy gyógyító és egyben öngyógyító módszer. Helyreállítja az energiatest egyensúlyát, felszabadítja a test természetes gyógyító folyamatait, felgyorsítja a gyógyulást. Időnként annyira felgyorsítja, hogy 25 perc alatt meggyógyul egy régen fennálló, mással eddig eredménytelenül kezelt probléma. Napra-nap elcsodálkozom nagyszerűségén.
- Honnan jön a módszer?
- Eredetileg Gary Craig, amerikai mérnök fejlesztette ki a ’90-es években, Roger Callaghan pszichológus „Tought Field Therapy” módszere alapján. Tulajdonképpen az ÉFT a TFT leegyszerűsített változata. Mindenki számára elérhető, mert gyorsan megtanulható. A kis csoportos tanfolyamaimon rendszerint 6 óra alatt megtanulják az emberek. Egyébként az ÉFT-t pszichológiai akupunktúrának is nevezzük, mert finom kopogtatással megindítjuk az energia áramlást a meridiánokban. Olyan emberek, akik addig soha nem tapasztalták meg mi az az energia áramlás, ujjongva kiáltanak: „Bizsereg a lábam!”, „Bizsereg a kezem!” Ez most mi? Azt válaszolom erre: Ez az energia áramlása. Ez egy jelzés, hogy a meridiánokban elindult az energia. Ahol eddig „aludt”, most megtapasztaltad, hogy felébredt.
- Miért van szükség a kopogtatásra? És mit kopogtatunk, amikor kopogtatunk?
- Menjünk sorjában – javasolja Zsuzsa. Tudnunk kell, hogy minden betegséget, problémát alapvetően stresszes, traumatikus élmény, esemény vagy érzés idéz elő. Ilyen traumatikus érzések leblokkolják a meridiánokban az energia áramlást. Ez fizikai síkon betegségben jelentkezik. A kopogtatással tulajdonképpen jelzést adunk az energiacsatornának, vagy más néven a meridiánoknak: „Tessék szíves lenni dolgozni! Tessék áramlani!” S mivel a meridiánok olyanok, mint az energia vezetékek, nagyon érzékenyek a finom ütögetésre, az ütögetés hatására beindul a működésük. Ahogy zavartalanul áramlik az energia a meridiánokban, az addigi traumatikus élmények, vagy események, a fájó érzések felszabadulnak és semlegesítődnek. Helyre áll a jótékony áramlás és időnként pillanatok alatt helyre áll az egész–ség.
 
Szubjektív vagy objektív?
 
- Ebben hinni kell?
- Nem. Ez nem vallás – mosolyog Zsuzsa. Pont ezt kérdezte tőlem a múltkor az egyik kedves kliensem, nevezzük mondjuk Istvánnak, akihez elmentem a gerinc műtétjét követő negyedik napon, hogy megtanítsam neki az ÉFT-t. Deréktól lefelé lebénult egy baleset következtében, és nem tudott járni. Az orvos azt mondta neki, hogy készüljön fel nagyon hosszú lábadozásra. Aztán jöttem én, és azt mondtam neki, hogy nem kell hinnie az ÉFT-ben, de csinálja naponta kétszer a kopogtatást. Olyan megerősítő szuggessziókat adtam neki, amelyek benne jó érzést keltettek, szívesen mondogatta. 1 hónappal később már járt, a saját erejéből.
- Hogyan csináltad?
- Az ÉFT-ben az előkészületi szakaszban 3 kérdést teszünk fel:
 
1. Mi a probléma? (Az Istvánnál a probléma így szólt: Nem tudok járni. Nem tudok felállni.)
2. Mi a cél? (Helyreálljon az eredeti rend a szervezetemben. Úgy tudjak járni, mint a balesetem előtt.)
3. A cél eddig miért nem valósult meg? (Vagyis milyen önkorlátozó hiedelmek gátolnak meg abban, hogy a célodat elérjed?) István válasza erre az volt, hogy nem teheti meg.
 
Ezek a kérdések azért fontosak – magyarázza Zsuzsa, mert a kopogtatás során ezeknek a hiedelmeknek az átfordításán dolgozunk, amikoris pozitív szuggessziókat kopogtatunk be.
- Kopogtatás nélkül ez a pozitív megerősítés nagyon hajaz az agykontrollra - vetem közbe.
- Csak látszólag. Én azt is elvégeztem, és tudom, hogy ez mennyiben más. A TFT-re sokkal inkább hasonlít, mivel annak továbbfejlesztett változata. Viszont ha a meridián energia áramlását nézem, akkor gyökere visszanyúlik egészen a kínai 5 elem tanig. Az 5 elem tan a kínai gyógyászat filozófiája. A lényege, hogy a szervek egymásnak adják az energiát, de egymást gátolni is tudják. Az ÉFT-ben is azt tapasztaljuk, ahogy elindítjuk az energiát a meridiánban, az első kör után hirtelen 4-5 pontot csökken a stressz szintje, mert legalább 3 szervhez tartozó meridiánban csökkent a stressz, így már hatással volt a többi szervhez tartozó meridiánokra is.
 
Miért kell lecsökkenteni a stresszt?
 
- Ahhoz, hogy beinduljon a gyógyulás, miért kell csökkenteni a stresszt? – érdeklődöm.
- Az első 3 kérdésnél megnézzük mekkora a stressz egy 0-10-ig terjedő skálán. Minden betegséget, problémát alapvetően stresszes, traumatikus élmény, esemény vagy érzés idéz elő. Ahhoz, hogy le tudjuk vinni egy probléma ránk gyakorolt intenzív hatását, vagyis stressz szintjét, ahhoz meg kell állapítanunk hogy milyen erős a feszültség bennük, amikor az adott problémát akarjuk kezelni. Fontos tudni, hogy milyen intenzitással stresszel engem ez a kérdés. A cél, hogy a stressz szintet vigyük le lehetőleg nullára.
- Vagyis ne érdekeljen, hogy nem tudok elaludni? Vagy ne foglalkozzam azzal, hogy fáj a fejem?
- Dehogy! – mosolyog Zsuzsa. Ha le tudom vinni nullára a stresszt, akkor meg tudom engedni magamnak, hogy objektíven megoldandó hatásként kezeljem a problémát. Vagyis meg tudom találni mit tudjak annak érdekében tenni, hogy megtaláljam a számomra megfelelő megoldást. Ne tapicskoljak hetekig-hónapokig a problémában, például: Jaj, lesz-e munkám? Jaj miért nem találok társat? Hogyan adjam el a házam? Alkalmas vagyok-e arra, hogy vállalkozást indítsak? Cukorbetegségem egyre romlik, fáj a fejem stb., hanem tudatosítsam, hogy a felszín alatt milyen érzések, traumák vannak eltemetve, ami miatt nem tudok előrébb lépni az adott területen. Vagy, hogy a témánál maradjunk, miért nem tudok elaludni.
- Milyen egyéb betegségek kezelhetők eredményesen ÉFT-vel?
- Hihetetlen gyorsan hat a negatív érzelmek, mint a düh, méreg, harag, féltékenység, gyűlölet, agresszió esetén. A fizikai fájdalom eredményesen kezelhető vele, mint a fejfájás vagy a hátfájás stb. De gyógyítottam már meg cukros beteg fekélyét is ÉFT-vel, egy diáknak az elviselhetetlen lámpalázat oldottuk fel, így már nem fél a vizsgaidőszaktól. Volt, hogy krónikus betegséget szüntetett meg, de használt párkapcsolat megtalálásában és munkahely keresésben.
- Ez amolyan mindenre jó placebó?
- Nem. Ez csak egyszerűen csodálatos módszer, mert mindig a konkrét okot gyógyítja. Például aki nem talált munkát, annál a mélyben érdemtelenség érzés húzódott meg. A krónikus fejfájás alapja a nem szeretem-nem szeret-nem vagyok szerethető érzése volt. Ahány eset, annyi konkrétum.
 

Mivel többen kértétek tőlem (ismerősök és ismeretlenek), hogy adjak elérhetőséget a Grebenár Zsuzsához, íme az elérhetősége:

zgrebenar@gmail.com -os címére írhattok, ha szeretnétek felvenni vele a kapcsolatot!

4 komment

Címkék: alvászavar álmatlanság megszüntetése


A bejegyzés trackback címe:

https://mamijolalszik.blog.hu/api/trackback/id/tr33763252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zollendroller · http://sajatutad.hu 2008.11.24. 09:40:30

Köszönöm, Móni ezt a javallatot. Ági küldött Hozzád, miután panaszoltam neki, hogy napok óta nem tudok aludni. Igaz, én papi vagyok, dazé az EFT remélem, rajtam s fog segíteni. Az EFT-ről már hallottam, sőt, konkrétan holnap után fogunk menni egy EFT terapeutához, aki a kisfiamat kezeli tanulási probléma miatt, de akkor legalább megkérdem tőle, milyen gyakorlatot javasol számomra. Konkrétan. :o) Köszi még egyszer. üdv

mamijolalszik 2008.11.24. 10:05:19

Szia Papi!

Az ÉFT nagyon egyszerűen használható integrált módszer. Sok-sok féle dolgot lehet vele gyógyítani, mivel az érzelmi blokkot szünteti meg, ami egy adott problémával kapcsolatos. Megtanulni kb 1 óra alatt meg lehet. Számomra kifejezetten hiteles, és nagyon gyorsan ható technika. Mivel magamon is használom már egy jó ideje - pontosan tudom mennyire hatékony! :)

jókedvet!

Móni

Anulu · http://salgoauto.hu/ 2009.05.27. 10:59:24

Nagyon jó hatással lehet az álmatlanság ellen a magneter termékek használat is.
Ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki! :)

noriglori 2014.06.03. 11:11:43

Én itt találtam pár tippet, nekem ezek is segítettek:)
naturkozmetikumok.weebly.com/blog/almatlansag
süti beállítások módosítása