mami alvászavar

Hogyan tudod megszüntetni az alvászavart?
Gyakorlati és praktikus tanácsokat , egyszerű technikákat adok a kezedbe, hogy megszűnjön az alvászavarod.
Kérdezz, fejtsd ki a véleményed!

Friss topikok

2008.08.26. 02:03 mamijolalszik

Éjszakai műszakosok figyelem!

Az ember szituációkban él. Van amin tud változtatni, és van, amin legjobb akarata ellenére sem. Ilyen például, ha ügyeletet kell vállalni.

Ha Te éjszaki műszakot vállalsz, bizonyára megvan a saját túlélési praktikád. Talán nappal besötétített szobában alszol, talán délután is szunyókálsz. Amire nagyon fontos figyelni,

hogy ne váltott műszakban dolgozz - ha egy mód van rá. Ugyanis a váltott műszak jobban kikészíti a szervezetet, mint ha állandó éjszakás lennél. Ha felveszed az állandó éjszakás ritmust, akkor a szervezeted követi az életszituációd és helyreáll a harmónia. (Bizonyos mértékig.)

Viszont jó tudni azt is, hogy a figyelem időtartama 45 perc. Nem véletlen, hogy például a tanórák is 45 percesek. 45 perc figyelem időszak után óhatatlanul elkalandozik a gondolat, fellazul a gondolkodás. Ilyenkor még nappal is, nemhogy éjszaka, álmodozunk. Megerőltető fenn lenni éjszaka, ezért figyelj arra, hogy 45 percenként lazíts egy kicsit. Persze ez szinte elképzelhetetlen a műtőben, vagy a volán mellett, és a repülők sem szállhatnak le éjjel, de hiába az önfegyelem, a szervezetet akkor sem lehet kijátszani büntetlenül.

Ahogy kényszerűségből elvállalod az éjszakázást, úgy nem árt, ha azzal is tisztában vagy, hogy hosszú távon nem lehet bepótolni a kimaradt alvás mennyiséget. Az életed rövidíted meg néhány órával...

Milyen hatásra számíts, ha hosszú távon éjszakázol?

Erről cikkeztek 2007. december 3.-án a HVG-ben.

hvg.hu/egeszseg/20071203_ejszakai_muszak.aspx

Nem tudom, hogy ez egy újabb divatos és felkapott gondolat-e, vagy mély valóságalapja van.

Neked mi a véleményed?

Addig is jó éjt, szép álmokat!

Szólj hozzá!

Címkék: alvás éjszakai műszak éjszakázás


A bejegyzés trackback címe:

https://mamijolalszik.blog.hu/api/trackback/id/tr93633137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása