mami alvászavar

Hogyan tudod megszüntetni az alvászavart?
Gyakorlati és praktikus tanácsokat , egyszerű technikákat adok a kezedbe, hogy megszűnjön az alvászavarod.
Kérdezz, fejtsd ki a véleményed!

Friss topikok

2008.09.14. 01:29 mamijolalszik

Milyen pozitúrát választasz?

 

Egy kis felmérés: Érdekel, ki hogyan alszik el, mikor végre elaludt?

Én a magam részéről az oldalamon alszom el, vagy a hátamon. Reggel rendszerint nem abban a pózban kelek, mint ahogy elaludtam. A hason fekvésen kívül, azt hiszem mindent végigpróbálok az éjszaka folyamán.

A pszichológusok persze messzemenő következtetéseket vonnak le ebből is... Mondják, hogy aki nyitott karakter, az leginkább a hátán fekszik, aki meg zárt, az a hasán. Az ilyen ember állítólag nem akarja a felelősséget vállalni. Pláne, ha a fejét belefúrja a párnába. Ja, mint a legkisebb fiam. Kár, hogy ő még csak óvodás, különben megkérdezném tőle, hogy ugyan miért nem akarja a felelősséget vállalni?

Azt is mondják, hogy a magzati pózban alvókra a befelé fordulás jellemző. Hát ilyenek a kutyák, a macskák és a legtöbb ember is. Pláne, ha fázik. Ehhez nem kell túl nagy kutatás...

Aki a hátán alszik, karját a feje magasságában széttárva tartja, vagy lazán a párnájára ejti, és a lábait lazán tartja, az a kutatások szerint kedves, barátnkozó, de nem önmutagató. Még szerencse. :)

Vannak még a struccok rokonai, akik a névadójukhoz hasonlóan a takaróba csavarodnak. Szinte gombóccá gyűrik maguk körül az ágyneműt. A struccok aggodalmaskodóak - véli a kutatás vezetője. Valódi struccpolitikusok.

Amikor ezt olvastam, rögtön meg is fogadtam magamnak, hogy ha összegyűrt ágyneműt látok magam körül, azonnal megnyugtatom a delikvenst, hogy semmi ok az aggodalomra. Különben még fogja magát és belebetegszik az gondokba.

Olvastam még a királyokról is, akik szintén a hátukon fekszenek, karjukat összekulcsolják a takaró alatt, lábukat lazán kinyújtják. Ők a magabiztosak. Erről meg a Fábri jutott eszembe. "Kezeket a paplan fölé! Éljenek a csajok."

Végül vannak a pózolók. Ők is a hátukon fekszenek, karjukat magasan a fejük mellett tartják, a lábukat pedig szétterpesztik. Az ilyen ember - vélik a kutatók- sokak számára vonzó, mert törekvő, versengő, kihívó. Noha biztonságra vágyik, ő is biztonságot nyújt másoknak. Szereti a szabadságot, ám hajlik a szabadosságra is. Nesze neked  Chuck Norris!
Ennyi érdekes összefüggés után, még szerencse, hogy az alvási póz nemcsak a személyiséget tükrözi, hanem attól is függ, hogy kinek milyen szokásai vannak. Persze attól is függ, hogy ki milyen pozitúrában szeret aludni, hogy hány éves, és attól is, hogy vékony-e vagy molett. Sőt, még az is fontos tényező lehet, hogy hideg van-e a szobában, vagy meleg.

Na és Te? Neked melyik a kedvenc alvási pózod? Írd meg a véleményed!

 

2 komment

Címkék: alvás


A bejegyzés trackback címe:

https://mamijolalszik.blog.hu/api/trackback/id/tr58662459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Proaktiv · http://proaktiv.blog.hu 2008.09.24. 20:02:17

Kíváncsian várom a téma végkifejletét, figyelni foglak! Ezt veheted fenyegetésnek! ;)

Anno még több időm volt magamra addig az agykontrol (alváskontrol) tűnt eredményesnek. Nehéz alvó, és rossz minőségű alvó lévén a problémát orvosolnom kellett, próbáltam természetes gyógykészítményekkel, aztán melatonin pótlással, de csak rész eredményeket értem. Aztán további két ötlet, ami eredményt hozott, az egyik a „notesz”, mindig mindent kirakok a fejemből! A másik az elalvás előtti gondolat kiürítés, meggyőzőm magam, hogy kiürül a fejem, és közben egy aktívan dolgozó seprűt vizionálok

Provokátor

mamijolalszik 2008.09.24. 23:16:38

Nyugodtan figyelj, én is figyelek! :)

Az elalvás előtti gondolatkiürítésekre, a lazításokra sok jó technikát ismerek én is. Majd sorra megosztom a kíváncsiakkal. Akiket érdekel, azokkal majd meg is tanítom. Mivel praktikusan gondolkodom, szeretem ha kézzel fogható és gyakorlati tudás is van az elmélet mellett.
A fej kiürítés nagyszerű dolog! A magam részéről szintén inkább a természetes szerek, mintsem a gyógyszerek, és az önfejlesztés az, ami felé megyek.
Olvastam a blogod több bejegyzését. Vannak közös ismerőseink. :) Kíváncsi lettem!
Jókedvet holnapra!
süti beállítások módosítása