mami alvászavar

Hogyan tudod megszüntetni az alvászavart?
Gyakorlati és praktikus tanácsokat , egyszerű technikákat adok a kezedbe, hogy megszűnjön az alvászavarod.
Kérdezz, fejtsd ki a véleményed!

Friss topikok

2008.11.01. 23:50 mamijolalszik

Sokat ülsz? Frissülj fel!

Ülsz, gépelsz. Ülsz, kötsz. Ülsz, amikor mesélsz. Ülsz a metrón, a buszon, a tévé előtt otthon. Sokat, sokszor. Fáradt vagy? Néhány tipp fáradtság ellen!

                            Igyál

Ez jól kezdődik! Ne sört és bort igyál, hanem sok vizet. Amikor a szervezetünk szomjazik, gyakran érezzük magunkat fáradtnak. Sőt, időről-időre összetévesztjük az éhséget a szomjúsággal. Több víz, frissebb közérzet. Ez eddig nagyon jól hangzik, mert egyszerűen kivitelezhető.

Tippek kimerültség ellen 

Relaxálj

A legegyszerűbben: Hunyd be a szemed.  Vegyél mély, lassú levegőt. Tartsd bent egy rövid ideig, majd hosszan fújd ki. Figyeld a levegő útját. Majd ismételd meg még egyszer- kétszer a mély levegővételt. Aztán figyelj az arcodra. Lazítsd el az arcod, majd lazítsd el a vállaid, teljesen lazítsd el a törzsed, nyugodt és laza a lábad, lazítsd el a lábfejed. Amikor jön egy gondolat, mondd neki magadban: Tovább, tovább! Pár perc ebben a nyugodt lazításban csodákra képes.

Nassolj

Ha egész nap rohantál, ki sem látszol a határidőből, délután kettőkor még nem reggeliztél, akkor ideje legalább néhány falatot magadhoz venned. Ideális ugye az lenne, ha háromszor-négyszer ennél keveset, mert így egyenletes szinten tudod tartani az energia szinted. Gyors megoldás egy kis nassra például az alma-nutellával, vagy gyümölcsjoghurt, vagy egy szelet cerbona. Nálunk nagy keletje van a sajtoknak, a barátnőm fáradtsága esetén a teljes kiörlésű rágcsára esküszik. Nagyon jól felpörget még a mogyoró vagy a csoki. Mindkettő mértékkel, mert ducivá tesz.

Mozogj

A nem alvást leszámítva általában azért fáradsz el délutánra, mert egész nap egy helyben ülsz. E-maileket küldesz, telefonálsz, eszel. A kollegának küldött e-mail helyett, időnként menj oda hozzájuk. Sétálj, ha mást nem, a telefonnal a kezedben. Ha módod van rá, tegyél ebéd szünetben egy rövid sétát. A mozgás felfrissít.

 Kérj egy masszázst
 
A kollegáknak csodálatos kezük van, pláne, ha az embernek elgémberedett a nyaka, nyilall a háta, húz a válla. Kérd meg azt, akit kedvelsz, hogy maszírozza meg a nyakad, vállad. Ha ez nem kivitelezhető, a magadét is megmaszírozhatod. Végülis: "Magad uram, ha szolgád nincsen."
 
Az egészben az a lényeg, hogy vedd észre, ha fáradt vagy. Másrészt az, hogy ha már fáradt vagy, adj magadnak időt arra, hogy pihenj, hogy lazíts. Fontos vagy magadnak, és megérdemled a pihenést! - ezzel a gondolattal ha megbarátkozol, jobb közérzeted lesz. Már csak azért is, mert nem lesz lelkiismeret furdalásod akkor, ha pár percet magadra figyelsz. Akkor sem, ha megajándékozod magad. Idővel, nassal, figyelemmel. Válassz!

 

 

2 komment

Címkék: tippek ellen kimerültség


A bejegyzés trackback címe:

https://mamijolalszik.blog.hu/api/trackback/id/tr70744789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lizi 2008.11.04. 17:15:35

Tervezem egy térdeplő széket, vagy egy ülőlabdát beszerezni, mert állítólag egészségesebb ülni rajtuk. az elnevezéseik nem biztos, hogy pont ezek, én nevezem így őket, nem tudod a pontos nevüket? a térdeplős szék valóban nagyon jó hatású, azt próbáltam a párom munkahelyén.

kig121 2009.12.10. 15:23:59

Kedves Blog szerkesztő.

Hogy tudnám Önnel felvenni az elektronikus kapcsolatot?

üdv: István
ikulcsar@weblib.com a címem.

Megkeresését előre is köszönöm
süti beállítások módosítása