mami alvászavar

Hogyan tudod megszüntetni az alvászavart?
Gyakorlati és praktikus tanácsokat , egyszerű technikákat adok a kezedbe, hogy megszűnjön az alvászavarod.
Kérdezz, fejtsd ki a véleményed!

Friss topikok

2008.09.30. 22:39 mamijolalszik

Ágytársak 3.

Nyugtató nélkül is szeretnél jól aludni? Akkor egyáltalán nem mindegy a térben hol van az ágyad. És hogyan legyünk együtt az ágyban? Ez az igazán fogas kérdés...

- Ha padlófűtés fut a az ágy alatt - állandó vízér-hatást kelt, mely radiesztéziailag (földsugárzás mérés) káros sugárzást jelent. Ez a fűtési mód általános egészségügyi problémák, betegségek kialakulásának melegágya – magyarázza Halzer Dorottya.

 Ágytársak 

A bomba biztos tippek

- A bomba biztos Jó Alvás tippek kiemelik, hogy az ágy ne legyen az ablak alatt. De azt már nem mondják el, hogy miért?
- Ha az ágy támlája mögött vagy fölött ablak van, rendszerint bizonytalanság érzést kelt az ott alvókban, mely zavarttá teszi a nyugodt alvást, pihenést. Ezzel okoz később egészségügyi gondokat. Míg, az ágy támlája mögötti falon futó vízcsövek, elektromos berendezések, vécé - a káros energiák megzavarják az éjszakai regenerálódást. Ez idővel fizikai betegségekig vezethet.
- Mi van abban az esetben, ha tetőtérben alszunk, vagy régi paraszt házat vettünk?
- A gerendák, szabadon futó csövek a fejünk fölött, illetve ha bármely szögben is megy át testünkön, az adott szerveket károsítja a gerendából, csőből jövő mérgező nyíl-energia. Fej fölött fejfájás, migrén, gondolati zavarok. Hosszanti irányban gerinc problémák. Ha két ember fekszik az ágyban és köztük fut a gerenda, akkor rövidesen elválnak útjaik vagy ha együtt is maradnak, akkor is lelkileg eltávolodnak.
Tetőtérben csapott, nem teljes belmagasságú részen - a különböző belmagasságú terekben az alacsonyabb részen pangó energiamezők jönnek létre, melyek zavarják a nyugodt pihenést. Mivel sokszor éles sarkok is keletkeznek a tetőtér kialakításával, falélek, melyek vágó energiát küldenek az alvókra, ez tovább tetézi a problémákat. Végül igen komoly fizikai szintű betegségekhez vezetnek.
 
Ennyi tilalom után van egyáltalán jó elrendezés?
 
 
- Az ágy támlája érintkezzen a fallal, míg többi oldala szabadon körbejárható - ez az elhelyezés utal párkapcsolatnál az egyenrangúságra, míg egyedülállóknál - életkortól függetlenül - a helyes önértékelésre. Arra, hogy sem jobbnak, sem rosszabbnak nem tartjuk magunkat a többi embernél – mondja mosolyogva Dorottya. Ez az elrendezés azt fejezi ki, hogy egyenrangú félként kezeljük embertársainkat, nyitottak vagyunk, nincs bennünk félelem.
Megfigyelték, hogy félős kisgyerekek és felnőttek, önbizalomhiányban szenvedők kedvelik azt a formát, hogy ágyukat szorosan a falhoz tolják. Fizikai szinten e probléma kezelésére kínál módot, ha változtatunk az ágy elhelyezésén.
 
 
Ha a pár egy ágyban alszik
 
 
- Feltételezésem szerint az alvászavarok mélyen fekvő oka többek között a partnerkapcsolat rendezetlensége, a diszharmónia is. Van erre is javító ötlete?
- Fontos, hogyha a házaspár mindkét tagja egy ágyban alszik, akkor az egyiknek ne a másikon keresztül kelljen bemászni a saját helyére. A benti helyen alvó alárendelt helyzetben él, teljesíti partnere elvárásait. Egyik ügyfelem évtizedek óta így aludt a férje mellett. Már lassan fel sem tűnt neki sem a fizikai nehézség, sem a mögöttes tartalom. Ágyuk a 4. Gazdagság, siker területen állt. Mint később kiderült a férfi folyamatosan azt vágta a felesége fejéhez, hogy itt ő keresi a pénzt, ezért ő mondja meg, hogy mi történjen, ő hozza a döntéseket. A nő pedig nélküle életképtelen lenne. A feleség pedig csak tűrt és alkalmazkodott, behúzódott a sarokba. Pont úgy, mint ahogy aludt.
 
Fontos, hogy az ágy álljon a hálószoba két energetikai erőpontja valamelyikén, azaz a hálószoba bejárati ajtajával átellenes két hely egyikén.
 
Ravatalon akarsz feküdni?
 
- A Feng Shui tudományát 5.000 éve folyamatosan gyűjtött megfigyelések alkotják. Eszerint megállapítható, hogy az erőpontok különösen stabillá teszik és kedvező energiát adnak a pihenésnek, a nyugodt alvásnak. Érzékelhetően mind fizikailag, mind lelkileg kiegyensúlyozottá válunk azon az életterületen, ahol az ágy áll.
- Az előbb említette az ajtókat. Erről már sokszor olvastam. Ha az ágyunk az ajtó felé mutat, az olyan, mint a ravatal – írják a cikkekben. Ez komoly?
- Ez a klasszikus ravatalozó helyzet elrendezést. A magyar paraszti kultúrában ugyanúgy, mint a maori, a kínai és jó néhány dél-amerikai népnél, a halottakat lábbal az ajtó irányába fektetik, ravatalozzák fel. Ez a helyzet az élőkre úgy hat, hogy gyengíti az immunrendszerüket, ezáltal rövidíti a várható életkort, továbbá belső félelmeket erősít fel. Ha semmilyen más lehetőség nincs, akkor paravánt vagy függönyt helyezzünk az ágy lába és az ajtó közé, hogy ne lássunk rá az ajtóra. Ám ez olyan negatív elrendezés, hogy jobb másképp elhelyezni az ágyat. Lelkileg arra utal, hogy Életünk bizonyos pontján, ott, ahol az ágy áll, halálra ítéljük magunkat. Mondok mindjárt egy konkrét példát is, hogy mennyire komoly!
Egy fiatal házaspárnál jártam, akik már rég óta szerettek volna gyereket, de eddigi próbálkozásaik nem bizonyultak sikeresnek. Az ő ágyuk e halotti elhelyezést mutatta 7. Alkotókészség, gyerek életterületen. Rövid beszélgetés után kiderült, hogy a fiatalasszony régi sérelmet őriz lelkében.
Túl mélyet és személyeset, ahhoz, hogy itt idézhetném. A probléma súlya miatt az ágy áthelyezésén kívül ajánlottam neki különféle, hatékony terápiákat, hogy válassza valamelyiket és dolgozza fel ennek keretében mindezt lélekben is. Később kaptam értesítést, hogy hatásos volt a Feng Shui tanácsadás, az átrendezés és a választott lelki terápia. Már készülnek a szülésre.
 
Tükör által, homályosan
 
-  Sokan babonának tartják, bár egyre több kutatás bizonyítja, hogy az ember nem csupán fizikai testből áll - mosolyog Dorottya. Ez azért lényeges, mert az alvás során ezen testek - itt most ne menjünk bele a hosszú részletekbe, hogy milyen módon - különválnak. Ezt a folyamatot – bármilyen furcsán is hangzik, a hálószobában elhelyezett tükrök nehezítik. Különösen akkor, ha az ágyban fekve látjuk magunkat a tükörben. A ma divatos tükrös beépített szekrény a hálóban sokszor komolyabb veszélyforrás, mint eddig hittük.
Megoldásként toljuk át olyan helyre a szekrényt, ahol az ágyból nem köszön vissza képmásunk. Fontos, hogy semelyik testrészünk nem látszódhat a tükörben! Ha lehetetlen, akkor cseréltessük ki az ajtókon a tükröt bútorlapra, vagy alvás idejére takarjuk le a teljes tükörfelületet. Mivel ezek magas szekrények, sokan egy idő után elunják az egyébként esti tornának is kiváló letakarási műveletet. Ezért jobb a tükörcsere megoldás. Még a pipereasztalka tükre is káros, ha tükröződünk benne, az ágyban fekve. Ezért vagy tegyük azt is más helyre vagy takarjuk le rendszeresen a pihenés idejére. Az ágy felett elhelyezett tükrök ártalmas voltához semmi kétség nem fér ezek után. Aki mégis ebben látja szexuális élete csúcsát, az számoljon ártalmas hatásaival is. A lelkiekről már ne is beszéljünk!
- Tehát a hálóban kerülendőek a tükrök. És mi a helyzet magával az ággyal?
 
Heverők, matracok, kanapék
 
-  Heverők egymáshoz tolva? Egy nagyobb biomatrac? Kihúzható kanapé? Mit javasol?
- Ha párunkkal egy ágyban alszunk, ám két külön matracon, az elkülönüléshez, váláshoz vezethet. Egy házaspárnál járva, akiknél az ágy - két ágybetéttel - 3. Család, egészség területen állt, állandóan arról veszekedtek, hogy mi az egészséges étkezés. Ez hatalmas konfliktusokat szült, mert az apa óvta gyerekeit a vegetáriánus koszttól. A nő közben nem volt hajlandó húst adni nekik, de a férjének sem. A hölgy elmondta, hogy korábban más ágyuk volt, de ő akart egészséges biomatracot. Azonban mindketten más összetételt akartak, így lett a két elkülönült darab. A Feng Shui szerint kifejezetten szerencsés, ha az ágy lábakon áll (fix lábakon és nem kerekeken) és alatta is szabadon áramolhat a csi.
- Mi az a csi?
- A csi az életenergia, ami mindenhol ott van.
- Ha ágyneműtartós az ágyunk, akkor ezek szerint ott nem áramlik a csi.
- Nem kell rögtön minden bútordarabunkat kidobni! – érvel Dorottya. Én az optimális elrendezésről beszélek, és a követendő, harmóniát hozó berendezésről. Mellesleg, ha hajlamosak vagyunk rövid idő alatt lomtárrá alakítani az ágyunk alatti ágyneműtartót, akkor kerüljük ezt a típust vagy ügyeljünk a valódi rendre. Lelki szinten múltbéli feldolgozatlan emlékekkel függ mindez össze, különösen azzal az életterülettel kapcsolatban, ahol található. Lelkileg az életterület, ahol az ágy található, mutatja, hogy hol kell keresni a szakadékot jelentő okokat.
 
A Feng Shui ősi tudományát mindenki alkalmazza mai, modern életében is. Akár tudatosan, akár tudat nélkül. Hiszen, mint látjuk minden elrendezés árulkodik az ott élők fizikai-lelki-szellemi állapotáról, továbbá sorsuk alakulásáról. Ezt tudja a Feng Shui tanácsadó, mint egy nyomolvasó feltérképezni. Majd javaslatokat tenni a változtatásra- minden szinten. Most már megérhetjük, hogy a valódi Feng Shui-nak semmi köze a kínai bazáráruhoz, mint sokan eddig gondolhatták. Logikus rendszer, melynek segítségével élhetőbbé tehetjük a mindennapjainkat, változtathatunk azon, amin szeretnénk .

Szólj hozzá!

Címkék: feng shui ágytársak


A bejegyzés trackback címe:

https://mamijolalszik.blog.hu/api/trackback/id/tr60688185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása