mami alvászavar

Hogyan tudod megszüntetni az alvászavart?
Gyakorlati és praktikus tanácsokat , egyszerű technikákat adok a kezedbe, hogy megszűnjön az alvászavarod.
Kérdezz, fejtsd ki a véleményed!

Friss topikok

2008.09.27. 00:07 mamijolalszik

11 hasznos tipp a jó alvásért, 7 bombabiztos praktika a nyugodt pihenésért

 Az ilyen tippgyűjteményekben rendre szerepelnek Feng Shui „szak”tanácsok is. Persze egy mondatban. Hátha abból kiolvassuk a lényeget. De hogyan jön a Feng Shui az alváshoz? Kérdezem én, mi változik meg az életünkben attól, ha eddig az ajtóval szemben volt az ágyunk, és most áttesszük a szoba másik oldalára? Attól jobban fogunk aludni? Esetleg hamarabb elszunnyadunk, ha leszereljük az ágyunk fölötti könyvespolcot? Végigalusszuk az éjszakát, ha az ablak alól elköltöztetjük a fekhelyünket?

 
Könyörgöm, végre valaki mondja már el érthetően, mi az a Feng Shui!?
 
11 hasznos Feng Shui tipp a jó alvásért  Egyáltalán,  a Feng Shui hogyan tud segíteni az alvászavarral küzdőknek? Ez a kérdés motoszkált már egy ideje a fejemben. Addig-addig, hogy kerestem egy valóban hiteles Feng Shui tanácsadót.
 
Halzer Dorottya bő tíz éve foglalkozik Feng Shui tanácsadással és oktatással. Több könyvet is írt a témában, magazinokban publikál. Kerüli a nagy szavakat.
- A leghétköznapibb nyelven úgy fogalmaznám meg a Feng Shui lényegét – néz egyenesen a szemembe Dorottya- ami úgy működik, mint a rádió készülék. A rádión a hullámsáv választó gombbal keressük a sávokat. Ha nem tartozunk a komolyzenét kedvelők közé, akkor a Bartókról egy tekeréssel máris átválthatunk a Sztár hullámhosszára. Aki ért a Feng Shuihoz, az egyszerűen tud hullámsávot, más szóval frekvenciát váltani. Egyébként a Feng Shui kizárólag a földi energiákról szól. A földi jólétről, a szerencséről. Ezeket tudjuk befolyásolni a tér és a térben elhelyezett tárgyak, színek, formák tudatos megválasztásával.
 
Akasszunk ki szélcsengőket és kristályokat?
 
- Ezek szerint ha kiakasztunk a lakásunkba néhány jótékony Feng Shui jelképet, átrendezzük a hálószobát, akkor minden rendben van? Onnantól csupa öröm lesz az életünk?
- Nagy félreértés ott van a Feng Shuival, – mosolyog Dorottya- hogy berohanunk egy Feng Shui boltba és megvesszük a kiegészítőket. A WC-re kirakunk egy Feng Shui tükröt, a szobába egy kristályt, csobogót a gazdagság sarokba. Azt gondoljuk, hogy ettől elmúlik minden bajuk. Holott, ha így járunk el, még nagyobb káoszt teremtünk magunk körül. Ugyanis a Feng Shui első lépése a lomtalanítással kezdődik…
- Lomtalanítással?
- Szó szerint – mondja komolyan Dorottya. A tárgyak szintjén például át kell nézni tüzetesen minden sarkot, és amit már nem használunk, ami csorba, törött, azt nyugodt szívvel hajítsuk ki, vagy ajándékozzuk el. Ne tartogassuk a tárgyakat, hogy majdcsak jó lesz még valamire! Olyan döbbenetes mennyiségben tartalékolnak sokan, hogy néha 1-2 évet is igénybe vesz a szisztematikus lomtalanítás. A fizikai lomtalanításon velejárója lelki szinten, hogy végig gondoljuk például az emlékeinket. Tegyük fel a fényképek, a régi könyvek, a limlomok szortírozása közben az alapvető kérdést: Van-e szerepe a mindennapjainkban ennek a régi emléknek? Akarom-e ezt a sérelmet cipelni? Van-e kedvem ehhez a régi fájdalomhoz?
 
Mi jöhet még?
 
- Ha ezzel kezdődik a tér tudatos átrendezése, mikor jutunk a végére?
- Általában egy-két év. Ám van, hogy rövidebb ideig tart. Különbözőek vagyunk, ezért mindez nagyon egyéni. Azonban a legfontosabb: megéri a fáradtságot. A lomtalanítás után hihetetlenül felszabadultnak érezzük magunkat! Mintha sok kő esett volna le a szívünkről. Így már nagyobb kedvet érzünk a következő lépéshez, a tértisztításhoz. Ebben semmi ördöngősségsincs – mondja Dorottya. Gondoljunk a régi magyar hagyományokra: Minden évben kívül-belül lemeszelték a házakat, vagy régen a papok évente Vízkeresztkor megáldották a házat. Vidéken még sok helyen őrzik a régi hagyományokat – és nem is tudják, hogy tulajdonképpen tértisztítást csinálnak.
- Kidobáltuk a lomokat, letettük a régi sérelmeket, mondjuk kimeszeltünk, kifestettünk. EKKOR , már végre hozzáfoghatunk a hálószobához?
- Ha mindezt végigcsináltuk, már akkor is rengeteg friss energiát kaptunk - válaszol Dorottya. A Feng Shui összetett rendszer. Ha tudatosan alkalmazzuk, rengeteg energiát és kedvet kapunk ahhoz, hogy a földi feladatainkat megcsináljuk. Viszont, szokás szerint, minden-mindennel összefügg. Nem elég csak a hálószobát kezelni. A többi problémát is kezelni kell. Nem véletlenül hívják a Feng Shuit a tér akupunktúrás kezelésének! Ugyanis nem csak egy szervhez vagy részhez nyúl, hanem az egészet, mint egységet kezeli. Ha csak egy szobát kezelünk, máris nagyobbat ártottunk, mint használtunk vele. A hálószoba is a lakás része. Nagyon fontos része, hiszen egy hosszúra nyúlt nap után a hálószoba az a hely, ahol valóban megpihenünk, és új energiát nyerünk a következő nap aktív megéléséhez. Viszont amennyiben hálószobánk alkalmatlan erre a célra, úgy egyre fáradtabbakká válunk, elveszítjük életkedvünket és végül fizikai betegségek formájában is szembesülünk mindezzel. Éppen ezen okok miatt érdemes különös figyelmet fordítani a hálószobánk elhelyezésére, és kialakítására.
 
A következő részben a hálószoba „gyógyítására” hozunk fel konkrét példákat.
 

 

5 komment

Címkék: alvás tippek feng shui


A bejegyzés trackback címe:

https://mamijolalszik.blog.hu/api/trackback/id/tr77678616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Proaktiv · http://proaktiv.blog.hu/ 2008.09.27. 08:59:35

"A lomtalanítás után hihetetlenül felszabadultnak érezzük magunkat!"

Ez egy annyira telitalát mondat/gondolat...
Akár én is vagy bárki megfogalmazatta volna, de többségünk nem is gondolja végig, a maga egyszerűségében. Azt hiszem tim Ferris fogalmazott erről hasonlóképpen: a többségünk a tárgyaitól nem tud megválni, de élni sem vele (sem nélküle). Valahol egyénileg kell(ene) meghúzni azt az egészséges határt, ahol az identitásunkat segítik és nem hátráltatják anyagi javaink tudásunk.
Ez utóbbi, mármint a tudásunk kiaknázása, illetve szanálása a nagyobb kihívás. Közvetlenül nem, közvetve viszont nagyon is meghatározza alvásunk hatékonyságát!

Provokátor

mamijolalszik 2008.09.28. 17:15:17

Igen, Tim Ferris is mondja ezt. A minap nálunk lomtalanítás volt. Én is szétnéztem itthon, és szívfájdalom nélkül kidobtam mindent, amit eltettem - Majd jó lesz még valamire! felkiálltással. A törött kerekű távirányítós autótól a dobozokig, a nem használt ruhákig mindent.
Olyan jó érzés volt, mintha egy kő esett volna le a szívemről. Vérfrissítés! Próbáljátok ki Ti is!

Lizi 2008.10.01. 11:29:32

offolnék egy kicsit:

Olvasgatom a T. Ferris könyvet és Feldmár: A tudatállapot szivárványa c könyvét. és homlokegyenest ellentmondanak egymásnak néha.

Feriss szemlélete szerint dolgozzunk a célért, hogy prompt megvalósíthassuk az álmainkat, illetve dolgoztassuk a tőkénket, a muszáj feladatokat pedig gyorsan és hatékonyan végezzük el, hogy a hobbinkra több időnk maradjon.

Feldmár: ha a munkánkat csak a cél miatt végezzük, nem a munka mint folyamat öröméért, akkor megette a fene az egészet, halott, mert nem élvezzük.

hogy visszahozzam on-ba: ha megtalálod a hivatást, tevékenységet, ami a Tiéd, amit szeretsz, akkor kiegyensúlyozottá válsz, és jól alszol.

lehet, hogy nincs ellentmondás, illetve lehet a két véleményt egyeztetni, kis magyar valóságban mindkettő kihivás, tudom.
szerintetek?

mamijolalszik 2008.10.01. 11:42:22

Szia Lizi!

Én inkább Tim Ferris szerint gondolkodom. Méghozzá azért, mert közelebb áll hozzám. Egyébként ő is eleve azt keresi, amit szeret csinálni. Véleményem szerint cél nélkül szétfolyik az idő és szétfolynak a napok. Épp a célmeghatározás megy nehezen az embereknek. Ú. értem örömteli célokat találni, amik mellesleg időnként praktikusan előre is visznek. Feldmár szerintem szintén az örömből végzett tevékenységet erősíti. De Feldmár hozzám nem áll közel. Egyszer voltam egy előadásán, és megnéztem egy interjút vele. Nem az én nyelvemen beszél. :)

Lizi 2008.10.02. 07:30:15

egyetértek.

bár mindkettejüknek vannak jó gondolatai.

Szép napot!
süti beállítások módosítása